Районната здравна инспекция в Благоевград разпореди временно затваряне на вътрешното

...
Коментари Харесай

Затвориха отделение в частна болница заради COVID-19 />Реклама / Ads
Районната здравна ревизия в Благоевград разпореди краткотрайно затваряне на вътрешното поделение в частната болница „ Пулс “, където двама пациенти с пневмонии се оказаха инфектирани с ковид, съобщи БНР.
Девет са позитивните проби от незабавното проучване в Симитли, където преди два дни се оказа, че чиновник на общинската администрация е болен от ковид. Заради съпътстващи болести нощес той е бил изместен в интензивното поделение. Три от новозаразените са деца, удостовери шефът на Районната здравна ревизия, доктор Калоян Калоянов.

„ Девет случая от тези 11 са контактни на пациента, който е от Симитли, работи в общината. Това са членове на неговото семейство. Всички други от община Симитли са негативни. Другите два случая са на хора от Благоевград, те са в „ Пулс “ сега под наблюдаване. Предстоят стерилизация на отделението, прекъсване на приема все още, проучване на всички контактни пациенти плюс личния състав “, сподели той.

Под карантина са сложени всички близки и контактни лица на болните от ковид. Те ще бъдат следени от персоналните лекари и при нужда приети в болница.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР