Районната прокуратура във Видин повдигна обвинения на две лица, замесени

...
Районната прокуратура във Видин повдигна обвинения на две лица, замесени
Коментари Харесай

Повдигнати са първи обвинения след побоя над член на СИК, заснел мъж да гласува няколко пъти

Районната прокуратура във Видин повдигна обвинявания на две лица, забъркани в проблема с пребития член на СИК в изборната нощ - Кольо Петров.
 на изборите в неделя.
Към момента като обвинен е притеглен 25-годишен мъж, член на секционната изборна комисия - за това, че е позволил гласоподавател да гласоподава няколко пъти. Обвиняемият е разгласен за търсене. Постановено е задържането му за период до 72 часа.
Вторият обвинен, по настрана досъдебно произвеждане, е мъжът, дал своя вот няколко пъти на изборите в неделя.
Наложена му е мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 1000 лв.. Предстои предявяване на постановлението му за привличане, оповестяват от прокуратурата във Видин.
Трето досъдебно произвеждане е формирано за нападението над Кольо Петров. То е за нанесен побой на длъжностно лице при и във връзка осъществяване на службата му в качеството му на член на секционна изборна комисия.
Един от посочените за причинител на закононарушението е бил претендент за общински консултант в извършените локални избори и се употребява с имунитет против наказателно гонене, показват от прокуратурата.
Според Наказателно-процесуалния кодекс делата против лица с имунитет са подсъдни като първа инстанция на Софийски градски съд. В тази връзка Районна прокуратура – Видин е изпратила събраните материали по делото на Софийска градска прокуратура, която е способена да се произнесе.
БНТ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР