Районната прокуратура във Видин повдигна обвинение на социален работник в

...
Районната прокуратура във Видин повдигна обвинение на социален работник в
Коментари Харесай

Социален работник е обвинен в присвояване на над 14 000 лева от лица под запрещение

Районната прокуратура във Видин повдигна обвиняване на обществен служащ в Център за настаняване от фамилен вид. Според обвиняването той е присвоил нелегално над 14 000 лв. от сметките на две лица под забраняване, на които е аставник.

Обвиняемият И.И. работел в Центъра за настаняване от фамилен вид (ЦНСТ) като обществен служащ. Освен това той бил аставник на две лица – И.М. и Е.И., сложени под цялостно забраняване.

В хода на следствието е било открито, че обвиненият И.И. направил 14 претенции до Районен съд - Белоградчик за позволение за изтегляне на суми от сметките на И.М. и Е.И. Към тях той приложил неистинен частни документи, на които бил притурен тип, че съставляват мнение на настойническия съвет към ЦНСТ по отношение на потребностите им. Такова мнение се изисква по силата на наредбите на Семейния кодекс.

Действайки по този метод, обвиненият И.И. изтеглил от сметките на поставените под забраняване лица 14 267,99 лв., които не използвал за техните потребности, а незаконно присвоил, показват от прокуратурата.

Повдигнато му е обвиняване в незаконно заграбване и умишлено прилагане на документи с погрешно наличие.

Разследването е формирано, откакто ръководителят на Настойническия съвет на Центъра за настаняване от фамилен вид установил корист с персоналните средства на настанените в него И.М. и Е.И. и подал сигнал.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР