Районната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския районен

...
Районната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския районен
Коментари Харесай

Съдят 26-годишен, пребил приятелка си във Варна, докато шофира

Районната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския областен съд против 26-годишния Симеон Р. за породени три междинни телесни повреди на приятелката си, с която живеел на фамилни начала, оповестяват от прокуратурата.

Престъплението е осъществено на 14 септември 2017 година

Пострадалата била на плаж със свои другари в региона на " Траката ", когато й се обадил подсъдимият да го прибере от работа. Всички си тръгнали с колата й за Варна. По пътя попаднали в запушване, което ги забавило. Чакането изнервило Симеон и той почнал да крещи на приятелката си незабавно щом се качил в автомобила. По пътя потърпевшата оставила пред дома им приятелите си.

Подсъдимият траял да я ругае дамата по пътя към жилището, където живеели. Въпреки че тя карала, Симеон й нанесъл мощен удар с лакът в долната челюст. От удара устатата на пострадалата се напълнила с кръв. Отбила колата на уширение, с цел да не провокира злополука. Заявила на подсъдимия да слезе от колата й.

След като излязъл, Симеон отишъл при шофьорската врата, отворил я, хванал приятелката си за косата, с цел да я извлече на открито. Пострадалата съумяла да потегли и да се прибере в дома си. Там изнесла багажа му и тръгнала към жилището на приятелите си.

Жената потърсила здравна помощ, защото усещала мощни болки. След обзор станало ясно, че има счупена долна челюст. Приета била в болница и още същия ден била оперирана.

След няколко дни престой в болничното заведение потърпевшата била изписана. Състоянието й обаче не се подобрявало и дамата била одобрявана и лекувана три пъти в клиниката.

Оздравителният развой протекъл с затруднения, две интервенции и трайно усложнение в дъвченето поради счупването на долната челюст и отстраняването на зъби. Въпреки извършеното лекуване, 7 месеца след счупването на долната челюст, възпалителният развой в региона на костта и меките тъкани не бил овладян. Според съдебномедицинската експертиза безапелационна прогноза за окончателното й изцеление не можело да се даде.

Подсъдимият Симеон не страдал от психологично разстройство, не е бил подвластен от алкохол и психотропни субстанции, както и не е бил в положение на мощно неспокойствие, което да е провокирано от потърпевшата.

По време на взаимното им съжителстване той няколко пъти е упражнявал физическо принуждение над приятелката си. Мъжът не се е признал за отговорен по време на досъдебното произвеждане и е отказал да дава пояснения.

Ако бъде приет за отговорен от Варненския областен съд, той може да получи наказване отнемане от независимост до 6 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР