Районната прокуратура във Варна ще повдигне обвинение на майка и

...
Районната прокуратура във Варна ще повдигне обвинение на майка и
Коментари Харесай

Съдят майка и син за нарушена карантина и фалшив сигнал за Covid-19

Районната прокуратура във Варна ще повдигне обвиняване на майка и наследник, нарушили наложената карантина в епидемията от COVID-19, и за подправен сигнал за болестта, оповестиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура в крайморския град.

На 50-годишната жена и и 23-годишния й наследник прокуратурата във Варна ще повдигне обвиняване и по член 326 от Наказателен кодекс за предаване на погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника по време на изключителното състояние по отношение на разпространението на COVID-19. Досъдебното произвеждане за нарушение на наложената карантина по време на епидемията - пандемията на ковид, по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс е формирано през днешния ден.

В хода на изясняване на случая било открито, че 50-годишната жена пристигнала в България на летището в София с полет от Германия на 13 март. Четири дни по-късно Ирена и синът й се качили в пътническия трен София - Варна. По време на пътуването им чиновници на БДЖ открили, че на вратата на купето, където пътували двамата, е сложена записка, че са инфектирани с ковид.

ЖП-служителите подали сигнал за пасажери с COVID-19 до всички гари, където спирал влакът. На гарата във Варна майката и синът били посрещнати от чиновници на РЗИ и представители на спешния щаб. При прегледа на двамата било открито, че 23-годишният Калин е с нараснала температура, което наложило да бъдат отведени в инфекциозната клиника на болничното заведение " Света Марина ". Там обаче не са открити признаци на коронавирусната зараза и двамата са освободени за домашно лекуване и 14-дневна карантина, прецизират от прокуратурата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР