Районната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за грабеж

...
Районната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за грабеж
Коментари Харесай

Крадец от Варна вцепени от страх жена посреднощ, задигна обица от ухото й докато спи

 Районната прокуратура във Варна съобщи на съд мъж за обир и влизане в непознато жилище нощем, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

На съд с обвинителен акт Районната прокуратура във Варна е предала 24-годишния Румен Р. за осъществени две закононарушения.

На 25 февруари 2019 година към 3 часа след среднощ той влезнал в жилище във варненското село Каменар, като използвал особено техническо средство, което съставлява закононарушение по член 170, алинея 2 от Наказателен кодекс, наказуемо с отнемане от независимост от 1 до 5 години.

След като проникнал в дома на потърпевшата жена, която спяла, подсъдимият се доближил до нея и съумял да смъкна от ухото й златна обица. Жената възприела държанието на непознатия мъж като заплашително, била вцепенена от боязън. Това действие на Румен Р. е обир - закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс, и се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 10 години.

Веднага след осъществяване на двете действие, щом отворили заложните къщи във Варна, той продал златната обица за 70 лв., макар че цената й е над 100 лв..

Подсъдимият Румен Р. е с начално обучение, не е осъждан. В хода на следствието се е признал за отговорен и е изразил страдание за стореното. До момента обаче не е възстановил вредата на ограбената жена.

Предстои делото против 24-годишния обвиняем да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР