Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане в Районен съд

...
Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане в Районен съд
Коментари Харесай

Поискаха арест за мъжа, който се барикадира в дома си в Казанлък

Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане в Районен съд - Казанлък за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 46-годишния К.П., който на 13 октомври беше изведен от вкъщи си в казанлъшкия квартал " Изток " от профилирани полицейски елементи. Това оповестяват от Апелативната прокуратура в Пловдив, представена от Българска телеграфна агенция.

Мъжът е притеглен като обвинен за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото - отправял хули и закани, в това число за потребление на оръжие, по отношение на полицейски чиновници на Районното ръководство в Казанлък, изпълняващи отговорности по запазване на публичния ред. Деянието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост и съставлява рисков рецидив, показват от прокуратурата.

Извършват се и дейности по следствие по досъдебно произвеждане за палеж на търговски обект в града на същата дата, по което се открива неговата съпричастност.

Обвиняемият е осъждан неведнъж - налице са шест осъждания с влезнали в действие присъди. По последната от тях е търпял дейно наказване " отнемане от независимост " в размер от седем месеца и е бил освободен през юни м.г., което значи, че актуалното закононарушение е осъществено в изискванията на рисков рецидив.

По думите на заместител районния прокурор Мария Михайлова, за квалифицирано безчинство Наказателният кодекс планува наказване " отнемане от независимост " от една до шест години. За закононарушението, касаещо палежа, плануваното в закона наказване е " отнемане от независимост " от една до осем години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР