Районната прокуратура в Харманли обвини Мария Банева, майката на Николай

...
Районната прокуратура в Харманли обвини Мария Банева, майката на Николай
Коментари Харесай

Обвиниха майката на Николай Банев за катастрофа, при която пострада 20-годишен младеж

Районната прокуратура в Харманли упрекна Мария Банева, майката на Николай Банев, поради провокираната от нея злополука през лятото на предходната година. Тогава 77-годишната жена удари със своето Ауди А 6 Фолксваген Голф, а 20-годишният му водач счупи шиен прешлен. 
 Майката на Банев: Николай е като Ботев - една немирна глава  Майката на Николай Банев също ще бъде упрекната за пране на пари
Районна прокуратура-Харманли притегли като обвинена М.Б., на 78 година, за това, че на 2 юли 2018 година, в Харманли, обл. Хасково, нарушила разпоредбите за придвижване - член 25 алинея 1 и член 50 алинея 1 от Закона за движение по пътищата, и по несъобразителност предизвикала на 20-годишен мъж междинна телесна щета, изразяваща се в трайно затрудняване придвижването на врата от строшаване на шиен прешлен, се споделя в съобщението на прокуратурата.

По делото е открито, че обвинената Банева управлявала лек автомобил, марка „ Ауди А6 “ по бул. „ Цар Освободител “, посока „ север-юг “, като на кръстовището с ул. „ Алеко Константинов “, лишила преимущество на движещия се по улицата лек автомобил, марка „ Фолксваген Голф “, каран от потърпевшия И.И., на 20 година След пътното произшествие мъжът е бил откаран за оказване на здравна помощ, при което се открило, че има
строшаване на шиен прешлен на врата, каквото е и заключението на съдебно-медицинската експертиза.
Мария Банева не е потърпевша, прецизират от прокуратурата. 

Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 2 юли 2018 година, като по него са били извършени множество процесуално-следствени дейности - разпити на очевидци, на потърпевшото лице, изготвени са автотехническа и съдебно-медицинска експертизи, като след показване на заключенията им на разследващия орган, през декември 2018 година, са подхванати дейности за привличане в качеството на обвиняема на Банева. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „ подписка “. 

Предстои предявяване на материалите на страните по делото и внасяне в съд
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР