Районната прокуратура в Генерал Тошево разследва смъртта на 9-годишно дете

...
Районната прокуратура в Генерал Тошево разследва смъртта на 9-годишно дете
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае със смъртта на 9-годишно дете от Кардам

Районната прокуратура в Генерал Тошево проверява гибелта на 9-годишно дете в село Кардам, заяви пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна.

Малолетното момче е умряло малко преди среднощ на 27 октомври. Във Военноморската болница във Варна е настанено 11-годишно момиче - сестра на умрялото момче. Момичето е било признато в сериозно положение в лечебно заведение в Добрич, а по-късно е превозено до Варна. В момента положението му се усъвършенства и е без заплаха за живота, показват от Апелативната прокуратура.

По формираното досъдебно произвеждане са назначени токсикологични експертизи. Изследват се проби, взети при аутопсията на умрялото момче, като при нея не са открити забележими аргументи или увреждания на вътрешните органи, довели до гибелта на детето.

В къщата в село Кардам, където е умряло момчето, се отглеждат общо шест деца на възраст сред 4 и 13 години. Основно грижи за децата са полагали техните баба и дядо - на 53 и 63 години. Възрастните хора към този момент са разпитани. Извършени са и два огледа на къщата, в която изискванията не са изключително удобни за развъждането на шест деца, допълват от държавното обвиняване.

Починалото момче и още две от децата в многодетното семейство са възпитаници в главно учебно заведение в Генерал Тошево.

Районната прокуратура е разпоредила инспекция на храната, която са консумирали децата и техните възрастни роднини, както и на комерсиалния обект, откъдето са купували хранителни артикули. Ще бъде тестван и столът в главно учебно заведение "Христо Смирненски " в Генерал Тошево, в което са учили умрялото момче и още две от децата. Проверката на храните в учебния стол е предоставена на Областната дирекция по сигурност на храните в Добрич.

По предписание на Районната прокуратура районната дирекция по обществено подкрепяне би трябвало да даде здравно-социални услуги и наблюдаване на останалите деца в фамилията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР