Районната избирателна комисия във Велико Търново няма указания от ЦИК

...
Районната избирателна комисия във Велико Търново няма указания от ЦИК
Коментари Харесай

Броят ли бюлетини, ако устройството за стрийминг не сработи - питат се в Търново

Районната изборна комисия във Велико Търново няма инструкции от ЦИК какво ще се случи с отчитането на изборните резултати в секция, в която устройството за видеоизлъчване и запис не сработи. Това стана ясно на взаимен брифинг на РИК, полицията и " Информационно обслужване " в регионалната администрация.

От " Информационно обслужване " имат ангажимент да подменят устройство, което не сработи, само че единствено при пробите, които комисиите ще създадат в деня за размисъл. В самия избирателен ден се приема, че всичко ще е топ.

" В предизборния ден ще се направи проба, тъй че би трябвало, в случай че има неработещи устройства, това да бъде открито в предизборния ден и надлежно това устройство да бъде сменено. Все още нямаме инструкции какво се случва, в случай че не работи устройството за видеозаснемане в неделя ", сподели Десислава Йонкова, ръководител на РИК Велико Търново.

В 399 секционни изборни комисии в област Велико Търново ще се прави видеонаблюдение и видеозаснемане при преброяването на бюлетините. Има обитаеми места в района, където няма интернет покритие, само че на този стадий информация за тях не е подадена. От изборната администрация обясниха, че телефоните, които ще вършат само записи на отварянето на урните и броенето на бюлетините, персонално ще предадат запечатани в ЦИК, с наличната информация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР