Районна прокуратура - Варна предаде на съд 32-годишния E.K., блъснал

...
Районна прокуратура - Варна предаде на съд 32-годишния E.K., блъснал
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, избягал от местопроизшествие във Варна

 Районна прокуратура - Варна съобщи на съд 32-годишния E.K., блъснал пешеходец на автобусна спирка, свалил регистрационните табели на автомобила си и избягал, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура. Мъжът е притеглен като обвинен за закононарушение по член 343, алинея 3, б. " а ", по отношение на член 343, алинея 1, б. “б “, по отношение на член 342, алинея 1 Наказателен кодекс.

Малко след 13,00 часа на 11 февруари т. година на автобусна спирка " Явор “ Е.К. изгубил надзор над лекия автомобил, който управлявал, блъснал 18-годишен варненец, а след това блъснал кола и нанесъл материални вреди по автобусната спирка. След случая 32-годишният мъж свалил регистрационните табели на автомобила си и напуснал мястото на произшествието.

Обвиняемият е карал, макар че нямал право на това. С определение на Районен съд - Варна, влезнало в действие на 16.11.2020 година, той е бил лишен от право да ръководи МПС за период от 11 месеца. По това дело обвиненият се признал за отговорен в осъществено закононарушение по член 343, алинея 3, б. " а ", прочие 2, вр. член 343, алинея 1, б. “б “, прочие 2, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс (причиняване на междинна телесна щета при пътно-транспортно произшествие) и след съглашение, утвърдено от съда, приел да му бъде наложено наказване отнемане от независимост за период от шест месеца, осъществяването на което било отсрочено с изпитателен период от три години.

След внасянето на обвинителен акт по новото дело следва то да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР