Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Г.Ф., на 33 г.,

...
Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Г.Ф., на 33 г.,
Коментари Харесай

Задържаха мъж за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие, закана с убийство и склоняване към проституция

Районна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен Г.Ф., на 33 година, за това, че на 14/15.11.2022  година в с. Братя Кунчеви, общ. Стара Загора, в изискванията на домашно принуждение, е предизвикал на 32-годишна жена лека телесна щета, изразяваща се в контузии по главата, лицето, крайниците и други

Престъплението е квалифицирано по чл.131 ал.1 т.5а от Наказателния кодекс.

Г.Ф. е упрекнат и за това, че на същата дата и място в изискванията на домашно принуждение се е заканил с ликвидиране на потърпевшата жена и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането – закононарушение по чл.144 ал.3 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс.

Спрямо Г.Ф. е повдигнато обвиняване и за това, че през интервала 14.10.2022 година до 14.11.2022 година в гр. Стара Загора е склонявал същата жена  към проституция и действието е осъществено с користна цел – закононарушение по чл.155 ал.3 от Наказателния кодекс.

Обвиняемия Г.Ф. и потърпевшата жена живеели на брачен начала. По време на взаимното им общуване мъжът упражнявал редовно домашно принуждение по отношение на нея. Това се случвало след приложимост на наркотични субстанции от негова страна.  Той се заканвал и да я убие. Принуждавал потърпевшата да проституира, като взимал парите й. Повод за това била потребността от закупуване на наркотични субстанции. Свидетели на насилието над майката били трите им малолетни деца.

Г.Ф. е осъждан. Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.Предстои внасяне за разглеждане в Районен съд-Стара Загора на искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР