Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 38-годишен мъж, който в

...
Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 38-годишен мъж, който в
Коментари Харесай

Дават на съд шарлатанин, предлагал шафлива надомна работа в цялата страна срещу 42 лв.

Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 38-годишен мъж, който в продължение на половин година е измамил 62 лица. Схемата на шарлатанина предложила на хората надомна работа за сглобяване на детски играчки, а от гласувалите му доверие той прибрал сума на обща стойност от 2607лв.
Прочетете още
Измамникът е популяризирал схемата си за набиране на работа в цялата страна. Успял е да заблуди хора от Пловдив и пловдивска област – в това число в Труд, Белащица, Скутаре.

38-годишният не работел и имал потребност от пари. В началото на месец май 2021 година пуснал публикация в интернет уебсайт. Представял се за бизнесмен, който осигурявал сигурни приходи на искащи за надомна работа - сглобяване на части от детски играчки.

В.С. показал за връзка личния си мобилен телефон. Обаждали му се най-вече безработни хора от цялата страна. Те били подготвени незабавно да стартират надомната работа, която той нямал желание да им обезпечи, нито пък се занимавал с сходна активност. Въпреки това шарлатанинът обещавал, че в случай че получи превод на сумата от 42 лв. ще изпрати на искащите елементи от детски играчки и когато ги сглобят, ще им заплати за направените бройки.

Пострадалите изпратили парите, само че не получили елементи за детски играчки в подмяна, нито пък парите им били върнати. Когато почнали да търсят В.С., той не отговарял на повикванията им или телефонът му бил изключен.

Спрямо обвинения мъжът е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Щетите не са възобновени.

Предстои Районен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР