Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 25-годишната Б.М. Тя е

...
Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 25-годишната Б.М. Тя е
Коментари Харесай

Пращат на съд нарушителка на карантината след пристигане на летище София

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 25-годишната Б.М. Тя е предадена на съд за това, че на 2 май 2021 година в Пловдив е нарушила ограничения, издадени срещу разпространяването или появяването на заразна болест по хората - COVID-19, като лице, сложено под карантина с наставление на РЗИ – София.

Б.М. не е изпълнила задължението да не напуща адреса, посочен за престояване за 10-дневния период на карантината и действието е осъществено по време на изключително състояние. Престъплението е квалифицирано по член 355 ал.2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 26 април 2021 година Б.М. пристигнала на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Аерогара София, със аероплан от Франция. На летището тя подписала формуляр за пасажери, идващи от зони с разпространяване на COVID–19 и заявила, че е осведомена за наложителната 10-дневна карантина, която би трябвало да съблюдава. Б.М. показала, че през това време ще обитава на адрес в Пловдив.
свързани новини4853на 31.03.2020
На 2 май 2021 година полицейски чиновници направили инспекция в дома, като тя не сe намирала там. Нейна родственик декларирала, че Б.М. била напуснала жилището, с цел да се види с някогашния си брачен партньор. Той отрекъл, че тя е имала среща с него. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Наказанието, което се планува за закононарушението, в което е упрекната Б.М., е отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв..

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР