Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми С.Х., на 39 г., и

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми С.Х., на 39 г., и
Коментари Харесай

Ченге в схема за ужилване на застраховател

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени С.Х., на 39 година, и А.Г., на 42 година /полицейски служител/, за това, че на 16.12.2021 година в Пловдив, в съучастничество, съзнателно са създали опит да възбудят подвеждане у представител на застрахователно сдружение за да набират за другиго – шеф на компания и притежател на потърпевш при злополука лек автомобил, имотна полза.

Така двамата обвинени ще отговарят  за породена имотна щета на застрахователното сдружение в размер на 84 021 лева, въпреки действието да е останало незавършено заради аргументи, независещи от волята на дееца – закононарушение по чл.209 ал.1 вр. чл.18 ал.1 вр. чл.20 ал.3 и 4 от Наказателния кодекс.

С.Х. и А.Г.са привлечени като обвинени и за това, че на 15.12.2021 година на основен път I-8, в землището на с. Поповица са спомогнали на В.Т. да избегне наказателно гонене – че е взел участие в пътнотранспортно произшествие.

С.Х. e притежател на лек автомобил „ Мерцедес “.

На 14 против 15.12.2021 година С.Х. бил в компанията на двама свои другари, измежду които и А. Г. 

Всички използвали алкохол.

В един миг С.Х. дал на третия мъж от компанията автомобила си и той си тръгнал с него. 

В ранните часове на 15.12.2021 година автомобилът се движел по пътя като край Поповица лидерът изгубил ръководство и се преобърнал в канавка.

След като схванал за пътното произшествие, служителят на реда посъветвал С.Х. да смени лидера на автомобила, с цел да получи застрахователна награда.

По закон, в случай че се откри, че е провокирано пътно произшествие от водач, използвал алкохола, такава не се изплаща.

Така на мястото дошъл различен водач, който пред пристигналите полицейски чиновници поел виновността за пътното произшествие и твърдял, че е управлявал колата, което след това се е оказало погрешно.

Спрямо другият лидер се води настрана досъдебно произвеждане. 

А.Г. е работел като дежурен в група към бранш „ Пътна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 3000 лева а по отношение на С.Х. – „ гаранция “ в размер от 10 000 лева

Тази реализация е образец, че когато институциите гледат в една посока и имат положително взаимоотношение се стига до позитивен резултат, както в сегашния случай, разяснява на брифинг през днешния ден Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив. 

Действията по следствието не престават.

Подробности по случая бяха изнесени през днешния ден на взаимен брифинг на Районна прокуратура-Пловдив и ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, в който участваха Чавдар Грошев, областен прокурор, Васил Костадинов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, Радослав Начев, заместник-директор на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив и Димитър Костов, наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР