Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа четири лица за

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа четири лица за
Коментари Харесай

Обвиниха трима мъже и една жена в побоя над полицаи в Стамболийски

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени и задържа четири лица за несъблюдение на полицейско предписание, безчинство и нанасяне на телесни повреди на чиновници на Министерство на вътрешните работи в Стамболийски.

Двама полицейски чиновници от ОДМВР-Пловдив, забелязали през вчерашния ден А.Б.Ш. да се движи по улиците на града с мотоциклет без регистрационни табели . Те го спрели за инспекция посредством подаване на звуков и светлинен сигнал, легитимирали се и поискали документите на лидера и на мотоциклета. В този миг А.Б.Ш. хукнал да бяга .

Двамата служители на реда го преследвали към 200 метра сред къщите в един от кварталите на Стамболийски, като от самото начало му разпореждали да спре, само че той не се подчинил .

В това време А.С.Ш. се намирал на същата улица и видял преминаващите около него служители на реда. Той спънал единия от тях и го бутнал на земята . Двамата се сборичкали. А.С.Ш. траял да оказва опозиция. Той нанесъл неведнъж удари и на двамата чиновници на полицията , до момента в който те се опитвали да му слагат белезници.

В това време към тях се събрала навалица от 40-50 мъже и дами , измежду които обвинените И.К. и П.Ш. Двамата се пробвали да осуетят задържането на А.С.Ш. и почнали да дърпат служителите на реда , да ги удрят и даже хвърляли камъни . На мястото пристигнали полицейски чиновници от РУ-Стамболийски, както и екип от жандармерията, които прекратили спора . На двамата служители на реда е оказана лекарска помощ в болница в Пловдив.

19-годишният А.С.Ш. е упрекнат, че попречил на двамата полицейски чиновници да изпълнят отговорностите си по Закона на Министерство на вътрешните работи – закононарушение по член 270, ал.1 от Наказателния кодекс, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ до 3 години или санкция от 500 до 2000 лв..

35-годишният А.Б.Ш е упрекнат, че е предизвикал леки телесни повреди на двамата пострадали , за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 5 години.

И. К., на 33 година, и 54-годишната П.Ш. са упрекнати в осъществяването на непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, за което могат да получат „ отнемане от независимост “ до 2 години или пробация, както и публично неодобрение.

Четиримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. По досъдебното произвеждане се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР