Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже за опит за

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже за опит за
Коментари Харесай

Хванаха съучастниците на крадеца, прегазен от арендатор

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени двама мъже за опит за кражба на две крави. Това са съучастниците на 30-годишния мъж, прегазен от 60-годишния притежател на животните - кипърецът Димитракис Пирилис, оповестява DarikNews.
Случаят е от 11 май в землището на пловдивското село Болярино. Според прокуратурата дейностите на мъжете са осъществени в изискванията на рисков рецидив, след прелиминарен сговор.
До момента е открито, че към среднощ на 11 май двамата обвинени, дружно с умрелия им съизвършител, отишли във плантация в землището на с. Болярино, с желание да извършат кражба на селскостопански животни - две крави. Те били видяни от притежателя на фермата, който ги подгонил с автомобила си. Тримата се разбягали в разнообразни направления. След малко гонене 30-годишният бил застигнат и блъснат от автомобила. Пострадалият мъж е умрял от пострадванията си, като по случая е формирано досъдебно произвеждане в Окръжна прокуратура-Пловдив. Другите двама, 28-годишни, съумели да избягат, само че по-късно са арестувани от полицията.
Единият от тях е осъждан 9 пъти, а другият - два (за обири на селскостопански животни).
„ Обвиняемите са арестувани за период от 72 часа, като преценката е на наблюдаващия прокурор дали ще внесе искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях. По досъдебното произвеждане ще бъдат разпитани очевидци и назначени експертизи “, посочи Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив. Разследването по случая продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР