Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 61-годишния С.Е., който е обвинен

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 61-годишния С.Е., който е обвинен
Коментари Харесай

Съдят мъж за измама за 9000 евро при прехвърляне на студент в Медицински университет-Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен 61-годишния С.Е., който е упрекнат в машинация при прекачване на студент по медицина от един университет в различен.

Престъплението е осъществено в интервала сред септември 2020 година до юни 2021 година в Пловдив. Обвиняемият заблудил 25-годишна шведска студентка с иракски генезис, че ще трансферира брат ѝ от Медицински университет-Плевен в Медицински университет-Пловдив, където учила тя. За услугата той изискал сума в размер на 9000 евро .

Жената разкрила С.Е. посредством медиатор в група в мобилно приложение, след което предоставила цялата желана сума с няколко банкови превода. Обвиняемият упорствал парите да му бъдат дадени от студентката в брой, само че тя ги превела по сметката на негов непосредствен. След това С.Е. престанал да дава отговор на мобилните си телефони и не подхванал никакви дейности по прехвърлянето на брат й в Пловдив. Така той изгубил студентските права и бил отписан от университета в Плевен.

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е взел мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. Действията по следствието не престават.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР