Районна прокуратура-Плевен ръководи разследване за измама, извършена чрез няколко деяния,

...
Районна прокуратура-Плевен ръководи разследване за измама, извършена чрез няколко деяния,
Коментари Харесай

Двама мъже са задържани за измами пo искане на Районна прокуратура- Плевен

Районна прокуратура-Плевен управлява следствие за машинация, осъществена посредством няколко действия, по отношение на разнообразни потърпевши лица.

В хода на следствието е открито, че през октомври месец на 2023г., след извършени телефонни диалози и имейл преписка, в гр. Плевен, жена е направила банков превод на сумата от 5378 лв., откакто била въведена в подвеждане, че с тази сума резервира екзотична екскурзия. През месец ноември други двама поданици на региона били заблудени, че ще получат доставка на пелети за отопление, разследване на което за всеки от тях настъпила щета в размер на 10380 лв..

В хода на следствието били разпитани очевидци, осъществени били претършуване и изземване на разнообразни адреси в страната, конфискувани били относими документи и материални доказателства.

След извършени взаимни оперативни мероприятия от чиновници на ОДМВР Плевен, районно управление (на МВР) Долна Митрополия, районно управление (на МВР) Никопол, бранш „ Измами “ при ГНДНП- София и ОДМВР Благоевград са открити двама мъже, на 30 години, съпричастни към осъществяване на закононарушението. Същите са арестувани на територията на гр. Благоевград.

На 15.03.2024 година двете лица са привлечени в качеството на обвинени за закононарушение по член 209, алинея 1 вр. член 26, алинея вр. член 20 от Наказателен кодекс, а точно машинация, осъществена в съучастничество, при изискванията на продължавано закононарушение.

На същата дата с разпореждане на наблюдаващия прокурор при Районна прокуратура- Плевен двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа, в който период е импортирано искане в районен съд Никопол да им бъде избрана най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията от тяхна страна, както и че е налице действителна заплаха да извършат закононарушение или да се укрият, заради което постановил по отношение на тях непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Определението на съда предстои на тъжба и митинг.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура-Плевен от проверяващ служител на реда при районно управление (на МВР) Никопол.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР