Районна прокуратура - Перник извърши проверка по постъпил сигнал за

...
Районна прокуратура - Перник извърши проверка по постъпил сигнал за
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява сигнал за агресия между непълнолетни момичета в Перник

Районна прокуратура - Перник извърши инспекция по постъпил сигнал за нанесен побой на малолетно дете в града , осведомят от прокуратурата.

Установено е, че на 18.07.2022 година на ул. " Юрий Гагарин " в гр. Перник 13-годишно момиче отправило упреци към своя другарка и й протегнало ръка. Пострадалата 12-годишна ученичка я уверила, че обвиняванията по отношение на нея не са основателни, след което агресивното държание било прекъснато.

Свидетели на случая станали други деца, които следили протичащото се. Едно от тях даже снимало протичащото се с мобилния си телефон.

Вследствие на нанесените удари на потърпевшото момиче била породена лека телесна щета.

С оглед законовата наредба, касаеща малолетните лица, които са изцяло наказателнонеотговорни, наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура - Перник е постановил преписката да бъде изпратена на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните към община Перник за налагане на възпитателни ограничения по отношение на 13-годишното момиче.

Във връзка с установените проблематични връзки по отношение на момичето, показало експанзията, и нейната майка са формирани публични писмени протоколи за предизвестие по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР