Районна прокуратура – Монтана е предала на съд 48 годишен

...
Районна прокуратура – Монтана е предала на съд 48 годишен
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на мъж от Монтана заради стрелба по случаен минувач

Районна прокуратура – Монтана е предала на съд 48 годишен мъж от Монтана за пукотевица по инцидентен минувач в регионалния град.
Случаят е от лятото на предходната година. На 24.07.2019 година преди обяд потърпевшият вървял с приятелката си по тротоара сред жилищни блокове в ж.к. „ Плиска “ в Монтана.
Докато разговаряли, на балкона на отсрещната кооперация, забелязал мъж с пушка в ръцете. В идващия миг той усетил някакъв удар в региона на гърдите, мощно парене и болежка. Спирайки, видял пострадване на тялото си. Тогава към този момент схванал, че въпросният човек с оръжието стрелял по него. Пострадалият се развикал, попитал го за повода на стрелбата. В отговор мъжът му дал отговор: „ Правя каквото си желая, а ти се хвани по-прилично “. Веднага бил подаден сигнал в полицията.
В хода на следствието е било открито, че мъжът, създал изстрела, е Р.П. При осъщественото претършуване на населявания от него парцел били конфискувани въздушна пушка и 167 проектили. Освен това той нелегално държал 2 патрона, диаметър 9Х18 мм (Макаров) и 1 патрон, диаметър 7,65 Х 18 мм, представляващи муниции за огнестрелно оръжие и годни като такива.
От заключението на вещото лице по назначената и осъществена съдебномедицинска експертиза е видно, че на потърпевшия Н.Л. били породени телесни увреждания – оток, кръвонасядане и повърхностна охлузна рана. Същите са в следствие от удар с проектил, изстрелян от въздушна пушка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР