Районна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа С.Г.Той е

...
Районна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа С.Г.Той е
Коментари Харесай

Шофьорът, ранил полицай в Бургас, е задържан за 72 часа

Районна прокуратура-Бургас задържа за период до 72 часа С.Г.

Той е упрекнат за това, че на 23.07.2022 година в местността “Пода “ в гр. Бургас използвал заплашване за да принуди орган на властта - служител на реда от гранична полиция, да пропусне нещо по работа, обвързвано с функционалностите му, а точно: не е спрял на подаден сигнал от полицейския чиновник със стоп-палка, насочвайки против полицейския чиновник управлявания автомобил, с оглед избягването да му бъде осъществена полицейска инспекция. Деянието му е квалифицирано като тежко съзнателно закононарушение, оповестиха от държавното обвиняване.

Обвиняемият С.Г. е притеглен към наказателна отговорност и по тази причина, че на същата дата, още веднъж в гр. Бургас, в изискванията на цялост с предходното действие, при ръководство на лек автомобил, нарушавайки разпоредбите за придвижване по ЗДВП, позволил ПТП, блъскайки патрулен автомобил на ОДМВР-Бургас, предизвикал междинна телесна щета – фрактура на лявата ръка на полицейски чиновник, като действието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции -„ метамфетамин “ и „ амфетамин “, открита по надлежния ред с техническо средство, избягал е от местопроизшествието и е управлявал МПС без да е имал нужната дееспособност. Деянието е квалифицирано по чл.343, ал.3, предл. второ, четвърто и пето, б “а “, вр. ал.1, вр.342, ал.1 вр. чл.23, ал.1 от Наказателен кодекс във вр. със ЗДвП.

Припомняме, че Прокуратурата на Република България е инициирала оферти за изменение и допълнение на Наказателния кодекс в частта, касаеща нарастване на размера на плануваните в закона санкции за закононарушения по превоза, осъществени след приложимост на алкохол и опиати, при липса на нужна дееспособност, при превишаване на позволената скорост с повече от 50 км/ч, както и лишаване на транспортното средство в интерес на страната.

Предстои Районна прокуратура-Бургас да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР