Районна прокуратура - Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Районна прокуратура - Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Дадоха на съд земеделски производител за документна измама

Районна прокуратура - Благоевград внесе в съда обвинителен акт против А.С. за документна машинация, оповестяват от прокуратурата. Обвиняемият А.С. е аграрни производител. По негово предложение през 2014 година бил подписан контракт за наем на земеделска земя в региона на с. Лешко с наследника на недвижими парцели Й.П. Между двамата зародило правно отношение за стопанската 2014 - 2015 година.

Документът бил показан от обвинения в Общинска работа по земеделие в гр. Благоевград и отразен в регистъра на правните учредения за прилагане на земеделските парцели. В резултат на това обвиненият кандидатствал по схемите и ограниченията за директни заплащания на повърхност на Държавен фонд " Земеделие ".

През идната стопанска година сред наемодателя и наемателя още веднъж бил подписан контракт, въз основа на който обвиненият кандидатствал за дотации.

След привършване на стопанската 2015 - 2016 година Й.П. не поискал да отдава повече чартърен недвижимите си парцели на А.С . Въпреки неналичието на подписани контракти, в интервала от 2016 година до 2019 година, обвиненият показал в Общинска работа по земеделие 4 контракта за наем на земеделска земя.

Документите били фалшифицирани, като им бил притурен тип, че са подписани от Й.П. в качеството му на хазяин.

През 2020 година Й.П. решил да отдаде чартърен своите недвижими парцели на комерсиално сдружение. Тогава било открито повтаряне. Оказало се, че те към този момент били декларирани за стопанската 2019 - 2020 година от А.С.

Потърпевшият подал сигнал в Районна прокуратура - Благоевград. В хода на следствието А.С. е бил притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него документно закононарушение. Предстои делото да продължи в съда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР