Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Жена опита да се самоубие след поредния побой от мъжа й

Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Т.К. (на 52 години), притеглен към наказателна отговорност за причиняване на телесна щета в изискванията на домашно принуждение и довеждане до опит за самоубийство посредством грубо третиране.

През май 2022 година П.Г. заживяла на фамилни начала с обвинения Т.К. Няколко месеца по-късно двамата сключили цивилен брак, като единствено след 10 дни той нанесъл първия побой над брачната половинка си.

Пострадалата не алармирала полицията и на никого не споделила за случилото си. По същия метод постъпила и след следващия случай на принуждение против нея в края на октомври 2022 година

Около 20,00 ч. на 11.11.2022 година сред двамата още веднъж зародил скандал, траял до към 04,00 ч. на идващия ден. Обвиняемият бил под въздействие на алкохол, обиждал дамата, нанесъл й побой.

Дори когато Т.К. задремал потърпевшата П.Г. траяла да се притеснява от физическо принуждение по отношение на нея, не виждала излаз от обстановката и не знаела по какъв начин да се оправи с нея. Съпругът й наложително ограничавал персоналния й живот, независимост и права – не допускал свободно и независимо излизане от жилището и осъществявал непрекъснат надзор по телефон.

Изплашена и травмирана от случилото се, дамата погълнала лекарства за отравяне, в резултат на което й прилошало. Била открита паднала от обвинения, който се обадил на телефон за незабавни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип транспортирал потърпевшата в болница за лекуване.

Впоследствие П.Г. подала тъжби против обвинения в полицията и в съда, завела бракоразводно дело. Спрямо него била издадена ограничаваща заповед.

Предстои делото против Т.К. да продължи в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР