Районна прокуратура – Видин приключи разследване по досъдебно производство и

...
Районна прокуратура – Видин приключи разследване по досъдебно производство и
Коментари Харесай

Съдят агресивен мъж от Видин, посягал на жена си пред очите на детето им

Районна прокуратура – Видин завърши следствие по досъдебно произвеждане и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Е. К. (на 43 години) за осъществени от него закононарушения по член 296, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 144, алинея 3, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият Е. К. живеел със брачната половинка си и детето им във Видин. Постепенно фамилните взаимоотношения се влошили. Мъжът нямал непрекъсната работа, постоянно злоупотребявал с алкохол. Проявявал експанзия по отношение на жена си, обиждал я, нанасял й побои, заплашвал. Дъщеря им ставала очевидец на това.
Проблемите в фамилията се задълбочили.
През м. юни 2019 година потърпевшата дружно с детето си напуснала фамилното жилище. Обвиняемият траял да я тормози, преследвал я, отправял й закани с ликвидиране. Жената няколкократно подавала сигнали на телефон за незабавни случаи, след което на местопрестъпление дошли полицейски чиновници. 
По подадената от потърпевшата в съда молба било формирано гражданско дело и издадени заповеди за незабавна отбрана и за отбрана от домашно принуждение. На Е. К. се забранявало да доближава брачната половинка си на разстояние по-малко от 100 метра, както и населяваното от нея жилище, местоработата й, местата за обществени контакти и отдих и да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение.
Въпреки наложените му ограничавания, обвиненият няколкократно ги нарушавал. Продължил да заплашва брачната половинка си, преследвал я, качвал се в автомобила й, посягал й, обаждал й се по телефона.
В хода на досъдебното произвеждане са били разпитани очевидци, изискани са записите от ЕЕН 112 за подаваните от потърпевшата сигнали, направена е аудио-техническа експертиза. Назначени са и са осъществени правосъдно психолого-психиатрични експертизи.
Предстои делото против обвинения Е. К. за несъблюдение на правосъдни заповеди и отправени закани с ликвидиране да продължи в съда.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР