Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Йордан Цветанов

...
Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Йордан Цветанов
Коментари Харесай

Заляли гатадателката Тони с киселина в Пловдив заради комбина с ходжа?

Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Йордан Цветанов и Веселин Вълчанов.

Цветанов е предаден на съда за това, че на 14.03.2023 година в гр. Пловдив, като причинител в съучастничество с Вълчанов., на 53 година, като помощник, е предизвикал на гадателката Тони междинни телесни повреди, изразяващи се в обезобразяване на лицето – увреждания в региона на лицето, шията и гръдния панер, както и обезобразяване на други елементи от тялото – в региона на корема, долните и горни крака. Нараняванията са получени в резултат на локалното /локално/ деяние на вещество с корозивно деяние /корозивна отрова/ и действието е осъществено по метод, изключително непосилен за потърпевшата.

Вълчанов е предаден на съд за това, че на 14.03.2023 година в гр. Пловдив, като помощник, съзнателно е улеснил осъществяването на закононарушението, посредством премахване на пречки и набиране на средства, в съучастничество с Йордан, като причинител, да причинигорепосочените увреждания.

В хода на следствието e открито, че дамата се занимавала с гледане на кафе и карти и живеела на квартира в апартамент в ж. р. „ Тракия “ в гр. Пловдив. Тя имала здравословни проблеми и била трудноподвижна. За нея се грижели асистенти.

Гадателката не дължала на никого пари и не била получавала закани по отношение на осъществяваната гадателска активност, като се изключи един случай, при който Вълчанов я посетил през есента на 2022 г.  Той й декларирал, че „ ще я потроши “, защото била в комбина с някакъв ходжа и вземала доста пари. Впоследствие мъжът посетил потърпевшата още няколко пъти.

Двамата обвинени живеели в гр. Враца, в един и същи квартал. Те се познавали от към 6-7 години. През месец март 2023 година двамата взели общо решение да отидат до гр. Пловдив и да залеят със сярна киселина Тони. Мотивът за това тяхно решение бил незадоволеност по отношение на осъществяваната от потърпевшата активност против възнаграждение по гадаене на кафе и карти.  Двамата създали спогодба между тях и за систематизиране на техните функции – Йордан да залее гадателката със сярна киселина, като активността му да бъде подкрепена и улеснена от Веселин, посредством премахване на пречки и набирането на средства.

В осъществяване на взетото решение, на 14.03.2023 година, двамата се придвижили от гр. Враца до гр. Пловдив с кола. Паркирали покрай жилището на потърпевшата жена. Веселин застанал наоколо до постройката и следил за лица, които биха попречили на причинителя или биха разкрили осъществяването на действието. Йордан се качил в жилището на Тони и лиснал към нея сярна киселина. Киселината попаднала в региона на лицето, шията, гръдния панер, корема, горните и долните крака на дамата. След това нападателят напуснал жилището, отишъл до паркирания автомобил и двамата с Вълчанов се прибрали в гр. Враца.

Обвиняемите са с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предстои Районен съд - Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР