Районна прокуратура – Благоевград приключи дело за грабеж с наложени

...
Районна прокуратура – Благоевград приключи дело за грабеж с наложени
Коментари Харесай

Наложени са наказания на подсъдими по дело за грабеж в гр. Благоевград 

Районна прокуратура – Благоевград завърши дело за обир с наложени санкции на причинителите.
В хода на следствието са били събрани доказателства за виновността на три лица – С. К. (на 22 години) и малолетните М. И. (на 17 години) и М. С. (на 17 години).
Вечерта на 15. 09. 2023 година на ул. „ Възрожденска “ в гр. Благоевград бил атакуван Д. В. От потърпевшия била отнета парична сума в размер на 900 лв. и мобилен телефон.
В хода на следствието на грабежа е било открито, че подсъдимият С. К. съзнателно склонил малолетните М. И. и М. С. към осъществяване на закононарушението. Той ги убедил и им заречен да получат пари, улеснил ги посредством предоставяне на информация по отношение на местонахождението на Д. В. и неговото изложение.
При нападението М. И. блъснал потърпевшия с пестник в региона на лицето. Неговият съизвършител М. С. го стиснал с ръка през шията, съборил го на земята, след което нанесъл голям брой удари в региона на лицето.
Тримата подсъдими са се признали за отговорни и са сключили съглашения с прокуратурата. С определение на съда на малолетните М. И. и М. С. са наложени санкции пробация за период от 2 години, а на техния подстрекател и помощник – 9 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.
Имуществените вреди от закононарушението са възобновени.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР