Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнатото между защитата на

...
Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнатото между защитата на
Коментари Харесай

Вкарват в затвора мъж от Монтанско, купувал гласове за ГЕРБ на изборите през юли

Районен съд – Лом утвърди съглашение, постигнатото сред отбраната на подсъдимия Б. В. П. и Районна прокуратура - Монтана, Териториално поделение – Лом, за наказване 4 месеца „ Лишаване от независимост “ дейно за закононарушение срещу политическите права на жителите – пазаруване на гласове на изборите за народни представители в 46-то Народно заседание през месец юли 2021 година
Според документите по делото за интервала от месец май 2021 година до 28 юни 2021 година Б. В. П. предложил на трима поданици на село Якимово, област Монтана, имотна полза – парична сума от по 50 лв. на всеки един, за да ги склони да упражнят изборното си право в интерес на политическа партия ГЕРБ на идните парламентарни избори за народни представители на 11 юли 2021 година, като действието е осъществено в изискванията на продължавано закононарушение. Пред съда Б. В. П. - живеещ в село Якимово, на 58 година, с главно обучение, осъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 4 месеца „ Лишаване от независимост “, което следва да изтърпи дейно при първичен „ общ “ режим.
Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Тъй като закононарушението срещу политическата права на жителите е осъществено в периода на предходно условно наказване, Районен съд – Лом приведе в осъществяване и наказване на Б. В. П. от 6 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочено с 3 години изпитателен период, наложено му от съда през 2019 година за ръководство на МПС без документи за право на ръководство, откакто преди този момент е наказван за същото по административен ред. Така общото наказване, което подсъдимият Б. В. П. ще изтърпи, е 10 месеца „ Лишаване от независимост “ дейно при първичен „ общ “ режим.
Определението предстои на обжалване и митинг в 15 дневен период пред Окръжен съд – Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР