Районен съд – Дупница призна подсъдимия И.Г. / на 46

...
Районен съд – Дупница призна подсъдимия И.Г. / на 46
Коментари Харесай

8 месеца затвор и глоба за шофьор спипан с 3,58 промила алкохол

Районен съд – Дупница призна подсъдимия И.Г. / на 46 години, осъждан / от гр. Дупница, за отговорен в това, че на 15.01.2023 година, по ул. „ Велико Търново “ в гр. Дупница ръководи лек автомобил „ Тойота Ярис “ с централизация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда, а точно 3.58 на хиляда / промила /, открито по подобаващ ред с експертиза на Специализирана химическа лаборатория при ОДМВР гр. Кюстендил, откакто е наказан с влезнала в действие присъда за действие по ал.1 - за ръководство на МПС с централизация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, със Споразумение по НОХД на РС-Дупница, влезнало в действие на 20.01.2022 година, обвиненият се признава за отговорен за това, че на 18.12.2021 година на път Е -79, в региона на гр. Дупница в посока гр. Благоевград е управлявал лек автомобил, с централизация на алкохол в кръвта 3.13 промила, открито с техническо средство „ Алкотест дрегер 7510 “, за което му е наложено наказване 5 месеца отнемане от независимост, което на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс е отсрочено за период от 3 години.

Районен съд – Дупница, под председателството на арбитър Маргарита Алексиева постанова на обвинения санкции,,Лишаване от независимост “ за период от 8 месеца, както и „ Глоба “ в размер на 500 лева Съдът дефинира първичен „ Общ “ режим на изтърпяване на наказването „ Лишаване от независимост “. Подсъдимият И. Г. се лишава от право да ръководи МПС за период от 1 година.

Районен съд – Дупница привежда в осъществяване наложеното на подсъдимия наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 5 месеца по НОХД № 1311/2021 година по разказа на Районен съд – Дупница.

Присъдата може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Окръжен съд - Кюстендил.

Новините от Кюстендил



Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud , Spotify , Apple Podcasts и Гугъл Podcasts



Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Facebook



За занимателни видеа ни последвайте в TikTok



Инстаграм

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР