Районът около Чернобил - мястото на най-тежката ядрена авария в

...
Районът около Чернобил - мястото на най-тежката ядрена авария в
Коментари Харесай

Забранената зона в Чернобил става официален туристически обект

Районът към Чернобил - мястото на най-тежката нуклеарна повреда в света - ще бъде трансфорат в туристически обект, заяви украинският президент Владимир Зеленски, представен от BBC.
Президентът подписа в сряда декрет, в който се дефинират проекти за нови пешеходни пътеки, мобилните телефони са разрешени.
"Чернобил беше дълго време негативна част от лицето на Украйна. Дойде време да променим това ", сподели Зеленски.
През април 1986 година експлодира четвърти реактор в атомната електроцентрала в Чернобил. От детонацията се образува радиоактивен облак, който се разнася над цяла Европа. Според Организация на обединените нации към 50 000 квадратни километра земя са били нечисти. Хиляди са убити в непосредствена непосредственост, а последствията от детонацията не престават да се усещат и до през днешния ден.
"Ще създадем зелен кулоар за туристите. Чернобил е неповторимо място на планетата, където природата е била преродена след голямо човешко злополучие. Трябва да покажем това място на света: на учени, еколози, историци, туристи ", добави президентът.
Въпреки че равнищата на радиация са по-високи от естествените, хиляди туристи посещават Чернобил всяка година. Вече има проектите за пътища по вода и контролно-пропускателните пунктове в региона. Той също по този начин сподели, че рестриктивните мерки за снимане ще бъдат отстранени. Правителството ще се оправи с корупцията, като вкара система за електронни билети за посетителите.
"Чернобилската неразрешена зона също е знак на корупция ", сподели Зеленски. "Това включва и подкупи, които органи на реда събират от туристи. Ние ще спрем всичко това доста скоро. "
Щитът над реактора, който струваше Щатски долар 1.7 млрд е издигнат през 2016 година и е предопределен да предотврати приключването на нови радиоактивни материали през идващия век. Той е с размери 275 м. (900 фута) необятни и 108 м. (354 фута) високи - задоволително високи, с цел да покрие катедралата Нотр Дам в Париж.
Все още не е доказано какъв брой тъкмо са жертвите от най-тежката нуклеарна злополука в света. Известни са към 5 000 случая на рак на щитовидната жлеза, които са породени от замърсяването. Мнозина подозират, че радиацията предизвиква рак на разнообразни места в тялото, само че не са доказани доказателства за това.
Наблюдават се и зачестили недостатъци при раждането, за които също няма удостоверение, че са в резултат на радиацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР