Район Средец продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци

...
Район Средец продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци
Коментари Харесай

Район Средец организира отворена среща-беседа с Петър Вълчанов

Район " Средец " продължава с поредицата от отворени срещи-беседи сред артисти/интелектуалци и публиката, в които посетители и уредници ще имат опцията да беседват между тях намерено, свободно и другарски, да обменят хрумвания, сила и " ноу-хау " за изкуството, живота, света и каквото още желаеме, и можем да си позволим, или в резюме казано - за всичко.

На 30.05.22 година (понеделник), от 19:00 ч., в НЧ " Славянска сказка - 1880), ще се състои шестнадесетото събитие от поредицата.
Специален посетител ще бъде кинорежисьорът Петър Вълчанов, а събитието ще бъде със свободен вход, оповестяват от регион " Средец " във Facebook.

Събитието се реализира с общителното подпомагане на НЧ „ Славянска сказка 1880 “ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 година

Петър Вълчанов е приключил НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ със компетентност кино и телевизионна постановка в класа на проф. Людмил Стайков.

В тандем с Кристина Грозева се ангажират с разнообразни телевизионни планове, основават кино лентата „ Аварийно кацане “ (2010); взаимно пишат и режисират късометражния филм „ Скок “ (2012), който е номиниран за Европейските кино награди през 2013 година. „ Урок” (2014) е дебютният им пълнометражен игрален филм, на който Петър Вълчанов и Кристина Грозева са сценаристи и продуценти. С награди от фестивалите в Сан Себастиан, Варшава, Токио, Солун, Анже и Гьотеборг „ Урок “ се трансформира в най-награждавания филм от новото българско кино.

„ Слава “ (2016) печели Почетен диплом на журито на IFFS – Международен кино фестивал Локарно и още 30 оценки и 15 номинации. А филмът „ Бащата “, с Иван Бърнев и Иван Савов в основните функции, е отличен с премия „ Кристален глобус “ от фестивала в Карлови Вари през 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР