Райна Кабаиванска ще бъде гост на премиерата на документалния филм

...
Райна Кабаиванска ще бъде гост на премиерата на документалния филм
Коментари Харесай

Документален филм и награда за Райна Кабаиванска в Рим

Райна Кабаиванска ще бъде посетител на премиерата на документалния филм La Scuola Kabaivanska в Рим, оповестяват от Нов български университет. Лентата, отдадена на 20-ата годишнина на майсторския клас на Кабаиванска в Нов български университет, е режисирана от Найо Тицин, по сюжет на Петър Барбалов, продуцент е доктор Георги Текев.

 

Филмът е роман от първо лице на оперната дива. Със свидетелства се включват и нейни възпитаници, в този момент артисти със международна популярност - Андреа Каре, Вероника Симеони, Витория Йео, Мария Агреста, Мария Радоева, както и двама млади дебютанти - Александрина Михайлова и Джузепе Инфантино. Събитието, проведено от Българския културен център в Рим, ще се състои на 26 юни в Дома на киното в сърцето на Вила Боргезе.

 

Отново там на 23 юни, Райна Кабаиванска ще получи премията Карлота Болонини на гала, отбелязваща 100 години от рождението на огромния италиански режисьор Мауро Болонини, снимал шедьоврите Травиата, Адриана Лекуврьор и Веселата вдовица с недостижимата оперна актриса.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР