Равнището на безработицата в Нова Зеландия може да достигне 26

...
Равнището на безработицата в Нова Зеландия може да достигне 26
Коментари Харесай

Безработицата в Нова Зеландия може да достигне 26 %, ако се продължат мерките

Равнището на безработицата в Нова Зеландия може да доближи 26 %, в случай че карантинните ограничения за битка против разпространяването на ковид бъдат продължени. Това сочат прогнозите на министерство на финансите, оповестени през днешния ден и представени от Ройтерс.

Офисите, учебните заведения и всички услуги, които не са от първостепенно значение, бяха затворени през последните три седмици. Очаква се държавното управление да реши дали да удължи карантината до 20 април, предава Българска телеграфна агенция.

Прогнозите на финансовото министерство, които обрисуват стопански сюжети при разнообразни нива на ограничаващи ограничения сочат, че удължаването на настоящето най-високо ниво на паника 4 ще усили безработицата от 17,5 % до 26 %.

Ако карантинните ограничения се смекчат този месец безработицата ще е към 13 %, съгласно министерството.

Новозеландското държавно управление разгласи през днешния ден, че ще показа нови фискални тласъци тази седмица поради планувания напредък на безработицата до 26 % при удължение на ограничаващите ограничения за прекъсване на разпространяването на Ковид-19. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР