Ръцете разкриват здравословни проблеми – следете за тези симптоми! Сърдечно-съдови

...
Ръцете разкриват здравословни проблеми – следете за тези симптоми! Сърдечно-съдови
Коментари Харесай

Болести, които разкриват ръцете

Ръцете разкриват здравословни проблеми – следете за тези признаци!

Сърдечно-съдови проблеми
Силата, с която можете да стиснете предмет с ръка, се смята за надеждна мярка за риска от инфаркт и инсулт. Ако загубите мощ в едната или двете ръце, бъдете деликатни! Загубата на пъргавина или изтръпване на ръцете е един от първите признаци на сърдечни болести и инсулт.

Прекомерно потене
Засяга най-вече ръцете, ходилата, подмишниците, слабините и перинеума. А когато това заболяване визира стъпалата на краката, може да аргументи развиването на микоза (гъбички).

Екзема на ръцете
Екземата е тип акне, което се характеризира с разнообразни типове лезии по тялото като: петна, сърбеж, пукнатини, люспеста и груба кожа. Това възпалително разстройство е постоянно срещано. Мерките за попречване на екзема включват хидратиране на кожата, мек сапун и естествено изсъхване на кожата, вместо да я подсушавате с забрадка.

Недостиг на хранителни субстанции
Разглеждайки цвета на ноктите си, можете да се уверите, че тялото ви не изпитва дефицит на хранителни субстанции. Това е правилно! Сивите нокти са вероятен симптом за дефицит на витамин В12; белите нокти могат да демонстрират дефицит на желязо; а когато ноктите наподобяват доста червени, недохранването може да докара до рисково ниски равнища на разнообразни хранителни субстанции и витамини.

Тези витамини и хранителни субстанции включват: витамин А, витамин С, биотин, цинк и други Трябва да се обърне внимание и на формата на нокътя. Ако стартират да порастват на широчина и получават хлътнал (с форма на купа) тип, това може да значи дълготраен дефицит на протеини.

Проблеми с щитовидната жлеза
Щитовидната жлеза е виновна за производството на хормони, нужни за поддържане на метаболизма, храносмилателната функционалност, здравето на мозъка и сърцето, храносмилателната функционалност, костната конструкция, здравето и общото въодушевление.

Когато щитовидната жлеза не създава задоволително хормони, поражда хипотиреоидизъм. И в този случай външният тип на ръцете и пръстите се трансформира. Хипотиреоидизмът може да аргументи отичане или прекалено изстудяване на ръцете.

Когато казусът е хипертиреоидизъм, когато щитовидната жлеза създава прекалено много хормони, може да почувствате трептене или кожата към ръцете и пръстите ви да е зачервена или суха.

Болест на Паркинсон
Треперенето на ръцете е първият признак на заболяването на Паркинсон, разстройство на централната нервна система, което визира придвижването. Увреждането на нервните кафези в мозъка понижава количеството допамин, което предизвиква признаци, които включват също промени в речта, мускулни тремори и стеснен обсег на придвижване.

Анемия
Когато в тялото няма задоволително здрави червени кръвни кафези, които да придвижват задоволително О2 до телесните тъкани, се появява анемия. Симптомите на болестта включват отмалялост и уязвимост, както и студени ръце (и крака). Дефицитът на желязо в кръвта е най-честата причина за анемия. Това е по този начин, тъй като желязото е от значително значение за организма да създава хемоглобин, който оказва помощ да се поддържа превоза на О2 от белите дробове до телесните тъкани и органи.

Вижте още: Домашни сладки

UV лъчи
Твърде доста или прекомерно малко количество слънчева светлина не е здравословно за нашето тяло. Прекомерното излагане на слънчева светлина, нормално, предизвиква кафяви петна по ръцете. Излагането на прекалено много слънчева светлина може да докара до развиване на разнообразни типове рак на кожата, като меланом. Когато прекарвате доста часове на слънце, постоянно използвайте първокласен слънцезащитен крем.

Ръцете разкриват здравословни проблеми, не подценявайте знаците, които ви изпращат!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР