Расте напрежението в Нидерландия срещу ограниченията.Няколко стълкновения между полицаите и

...
Расте напрежението в Нидерландия срещу ограниченията.Няколко стълкновения между полицаите и
Коментари Харесай

Огромен протест срещу ограниченията в Нидерландия

Расте напрежението в Нидерландия против рестриктивните мерки.

Няколко стълкновения сред служителите на реда и участниците в митинги против антиковид рестриктивните мерки станаха в столицата на Нидерландия Амстердам, заяви РИА Новости, съобщи Нюз.бг.

Демонстрацията против ограниченията е била неразрешена от прокуратурата и полицията. Ограничението е било до 3,5 хиляди души. Организаторите са декларирали, че чакат 25 хиляди души и са възнамерявали да проведат шествие през целия град.

Хиляди протестиращи са се събрали в неделния ден на Музейния площад и са тръгнали на шествие из града. Участниците в демонстрацията са желали независимост и снемане на рестриктивните мерки, в частност - анулация на локдауна и отваряне на магазините и кафенетата.

Причина за стълкновението с представители на правоохраняващите органи стана това, че няколко участника в митинга желаеха да излязат от обозначените от управляващите маршрут на придвижване за стачкуващите. Полицаите използваха служебни кучета против протестиращите.

Властите в Нидерландия вкараха локдаун в страната от 19 декември до 14 януари поради разпространяване на варианта на  " омикрон ". В страната са затворени всички питейни заведения, кафенета, заведения за хранене, магазини, с изключение на тези, в които се продават артикули от първа нужда.

Затворени са театрите, кината, музеите, фитнесите и други спортни зали. Не работят и фризьорските салони и салоните за хубост, не се организират Коледни базари. Открити остават единствено питателните магазини, аптеките, библиотеките, бензиностанциите и автошколите.

Училищата също са затворени, възрастните се поучават да работят отдалечено.

Thousands of protesters in Amsterdam demonstrate against Covid restrictions despite
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР