Расте напрежението в БСП след обвиненията на евродепутката Елена Йончева

...
Расте напрежението в БСП след обвиненията на евродепутката Елена Йончева
Коментари Харесай

Расте интригата между Йончева и Нинова

Расте напрежението в Българска социалистическа партия след обвиняванията на евродепутката Елена Йончева към водача Корнелия Нинова, че не води действителна битка с корупцията в страната.

В знак на противоречие общинските ръководители на Българска социалистическа партия в област Хасково смъкнаха политическото си доверие от Йончева. Светлана Шаренкова, която е член на Националния съвет, пък я упрекна в непочтеност към партията, която я издигна за член на Европейския парламент. Самата Йончева недоумява по какъв начин е допустимо поради рецензия към водача да се стига до такива реакции, заяви Българска национална телевизия.

Журналистката разкри в общественото пространство, че през юли 2018 г. Нинова я предизвестила, че прокуратурата ще заведе дело против нея за пране на пари, в случай че не се откаже от следствието за връзка на премиера Бойко Борисов с  " къщата в Барселона ". Приела думите ѝ като опит да я защищити. Пред някои медии Нинова отхвърли това.

Йончева обаче посочи, че е очаквала политическа поддръжка от водача на Българска социалистическа партия за сигналите си против Борисов, само че не получила такава. Преди дни тя сподели, че Нинова играе парадна народна власт в партията и вместо да излезе от Народното събрание и да отиде при протестиращите.

Ядосани на думите й, социалистите от Хасково, региона откъдето тя беше издигната за народен представител, смъкнаха политическото си доверие от нея. Напомниха, че са били компактно зад Йончева, когато тя обществено е говорила за проблемите с оградата по границата, с водата в Хасково, за Кумгейт, обвързван с Делян Добрев от ГЕРБ.

Елена Йончева е сюрпризирана, че политическото доверие от нея се смъква в миг, когато в Европарламента се организира спор за върховенството на правото в България, за който тя интензивно е упорствала да се организира.

Едно от другите известни лица на левицата - Светлана Шаренкова, обаче подсети, че Нинова сама е стартирала Йончева в редиците на Българска социалистическа партия и по тази причина не приема рецензиите й към водача.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР