Расте броят на жертвите на терористичната атака в търговски център

...
Расте броят на жертвите на терористичната атака в търговски център
Коментари Харесай

Броят на жертвите на атаката край Москва достигна 115

Расте броят на жертвите на терористичната офанзива в търговски център край Москва. Той доближи 115, оповестява съветският следствен комитет, представени от Асошиейтед прес.
Ранените са над 100. Няма данни за починали или потърпевши български жители.
Снощи въоръжени мъже в камуфлажни униформи откриха пукотевица с автоматизирани оръжия в концертна зала в град Kрасногорск, последвана от голям пожар.
11 души са задържани от съветските служби за сигурност, като четирима от тях са директни причинители. Нападателите били арестувани в Брянска област, като съгласно Федералната работа за сигурност те имали контакти " с украинската страна ". Украйна още през вчерашния ден отхвърли да е забъркана по какъвто и да било метод. Москва не е коментирала изказванието на групировката " Ислямска страна ", че стои зад атентата. Съединените щати разполагат с разследваща информация, която удостоверява присъединяване на " Ислямска страна " в нападението. Това съобщи за " Ройтерс " американски представител, съгласно който през последните седмици Вашингтон е предизвестил съветските управляващи за опцията от офанзива.
Руският президент Владимир Путин дефинира офанзивата като " кървясъл, безчовечен терористичен акт ", чийто жертви са десетки мирни и почтени хора. Той обяви 24 март за Ден на народен печал.Повишени ограничения за сигурност бяха въведени в центъра на Москва и на четирите московски летища. Отменени са всеобщи мероприятия в града и в Московска област. Метрото в съветската столица се движи обикновено.Шок от случилото се и съболезнования към околните на починалите показаха множеството европейски страни. Сред тях са и най-гласовитите съперници на съветската експанзия в Украйна – Полша, Франция и Англия, както и Съединени американски щати и Европейския съюз като цяло.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР