Ръстът на руските инвестиции в американски държавни облигации през декември

...
Ръстът на руските инвестиции в американски държавни облигации през декември
Коментари Харесай

Русия купи държавни облигации на САЩ за $1,5 милиарда, но по принцип не ги иска


Ръстът на съветските вложения в американски държавни облигации през декември предходната година е по-скоро техническа промяна, която не отразява измененията в позицията на Руската федерация във връзка с готовността да съхранява валутни запаси в тези скъпи бумаги. Това разяснява за РИА Новости финансов специалист от огромна капиталова компания.

Министерството на финансите на Съединени американски щати през вчерашния ден разгласява документ, съгласно който вложенията на Русия в американски държавни облигации са нарастнали до 3,9 милиарда $ през декември 2021 година. По-конкретно, по информация на американското ведомството, през декември дълготрайните облигации възлизат на 101 милиона $, а краткосрочните - съвсем 3,81 милиарда $.

В същото време, съгласно данните за ноември 2021 година, вложенията на Русия в държавни облигации на Съединени американски щати възлизат на 2,4 милиарда $.

" Не мисля, че си коства да се търси пояснение за сходни незначителни промени, по отношение на общия размер на валутните запаси на Русия. Увеличението от близо 1,5 милиарда $ до 3,9 милиарда $ е по-скоро техническа промяна, която не отразява смяна в позицията на Руската федерация по отношение на готовността да съхранява запасите си в държавни облигации на Съединени американски щати ", счита специалистът.

Той отбелязва, че разликата не е основна, изключително като се има поради, че преди години е имало случаи, когато съветските вложения в държавни облигации на Съединени американски щати са надхвърляли 100 милиарда $. " Санкционната политика на Вашингтон не способства за обилни промени по този въпрос ", добавя специалистът.

Към днешна дата Русия не е измежду огромните държатели на държавен дълг на Съединени американски щати - вложенията й в размер на 96 милиарда $ започнаха внезапно да понижават през 2018 година, на фона на налагането на наказания от Съединени американски щати.
 Русия се
Русия се " отървава " от държавните облигации на Съединени американски щати

Причината е предстоящото " стягане " на паричната политика на Фед на САЩ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР