Ръстът на новите случаи на коронавирус ще продължава да расте,

...
Ръстът на новите случаи на коронавирус ще продължава да расте,
Коментари Харесай

Проф. Витанов прогнозира по 1500 нови случаи до седмица


Ръстът на новите случаи на ковид ще продължава да пораства, идната седмица ще стигнем до 1500 новозаразени дневни. Това предвижда пред Нова тв математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов. Той сподели още, че сега репродуктивното число на вируса е 1,12.Когато 10 души стартират да заразяват други 13, то случаите внезапно ще стартират да порастват.

Витанов счита, че сме доста покрай трети пик на болестта, изключително при разхлабените ограничения сега. Плавният ритъм на разпространяване в този момент ще се забърза доста скоро, акцентира математикът.

До през вчерашния ден единствено област Кюстендил е била в най-опасната зона, през днешния ден и Пазарджик е в тази група, заяви той. Според него на днешния брифинг на щаба няма да се разгласи стягане на ограниченията, само че другата седмица това е доста евентуално.

Смъртността в България е проблем, тъй като народът е болен. Смъртността би трябвало да падне под 30 души дневно, само че това ще стане постепенно, добави математикът към Националния действен щаб.

Проф. Витанов бе катеторичен, че имунизирането най-сигурно въздейства върху разпространяването на вируса.Колкото по-бързо се имунизират повече хора, толкоз по-добре, акцентира той. По думите му 3,5 милиона ваксинирани българи ще ни решат казуса, а при над 1-2 милиона имунизирани ще се усети внезапна смяна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР