Ръстът на жените е свързан с продължителността на техния живот,

...
Ръстът на жените е свързан с продължителността на техния живот,
Коментари Харесай

Жените над 175 см живеели повече

Ръстът на дамите е обвързван с продължителността на техния живот, открили учени от Нидерландия. Резултатите от изследването им са оповестени в „ Journal of Epidemiology&Community Health”, заяви БГНЕС.

На продължителността на живота въздействат също тежестта и умерената физическа интензивност.

Лекарите Лойд Брандс и Пит ван ден Бранд от университета в Маастрихт са анализирали данните на 120 000 мъже и дами, взели участие в изследването „ Netherlands Cohort Study”, извършено сред 1986 и 2007 година Участниците били на възраст от 55 до 69 години. Наред с останалото, те трябвало да отговорят на въпроси, свързани с техния растеж, тегло, тежестта на 20-годишна възраст и физическата интензивност отвън свързаната с специалностите им. За отчитане на връзката сред показателя на тежестта на тялото, физическата интензивност и дълголетието учените употребявали регресията на Кокс, която дава опция да бъдат планувани разнообразни събития.

Представителките на нежния пол с растеж над 175 см имат по-големи шансове да доживеят до дълбока напреднала възраст

Авторите на проучването разкрили връзка сред дълголетието и растежа на дамите, показателя на тежестта и неговото нарастване след 20-тата година. Оказало се, че дамите с растеж над 175 см имат по-големи шансове да доживеят до 90-годишна възраст, в сравнение с тези с растеж под 160 см.

Риск да не доживеят до дълбока напреднала възраст има при дамите с наднормено или с незадоволително тегло. Вероятността да починат преди навършването на 90 години е огромна и при дамите, които са напълнели след 20-годишна възраст.

Ръстът не е от решаващо значение за дълголетието на мъжете, само че физическата интензивност е

Красавиците, които са се разхождали и са карали велосипед най-малко половин-един час дневно, имат късмет да живеят по-дълго. Голямото и дълготрайно физическо натоварване води до тъкмо противоположните резултати.

Що се отнася до мъжете, растежът, показателят на тежестта и повишението му след 20-годишна възраст не се отразяват значително на дълголетието им. Затова пък за тях от огромно значение е физическото натоварване – колкото повече, толкоз по-добре.

Прогнозите са, че до 2060 година хората на възраст над 90 година ще бъдат 4 пъти повече, в сравнение с в този момент. В някои страни, да вземем за пример Съединени американски щати и Англия, предстоящата дълготрайност на живот понижава, като измежду главните аргументи учените сочат обездвижването и нараствания брой на хората с наднормено тегло.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР