Ръстът на движение срещу ваксините в Европа, подхранвано в социални

...
Ръстът на движение срещу ваксините в Европа, подхранвано в социални
Коментари Харесай

20-годишен връх на морбили в Европа заради антиваксърите - 60 000 болни за година



Ръстът на придвижване против имунизациите в Европа, подхранвано в обществени мрежи и от популисти, излага на риск живота и може да докара до нови огнища на морбили на 20-годишна възраст, оповестява " Гардиън ".

Анализ на данните от Световната здравна организация (СЗО) демонстрира, че случаите на морбили в Европа ще доближат 60 000 тази година - повече от два пъти спрямо 2017 година и най-високите през този век. Има 72 смъртни случая , два пъти повече от 2017.

Здравните специалисти предизвестяват, че скептиците против имунизациите понижават скоростта на имунизация за морбили , HPV против рак на шийката на матката, грип и други болести и че тяхното мнение от ден на ден се ускорява измежду обществените мрежи и измежду политици популисти .

Комисарят по опазването на здравето на Европейския съюз Витенис Андриукаитис упреква популисти политици в безнаказаност , разпространявайки подправени вести за имунизациите и подклаждат климат на подозрение.

Андриукаитис, който е някогашен сърдечен хирург, разяснява, че е доста смутен: " Не единствено аз - цялото научно общество - епидемиолози, педиатри, специалисти по инфекциозни болести и доста здравни министри. Невъзможно е да имаме смъртни случаи заради морбили - деца, които умират от морбили . Обещахме, че до 2020 година Европа ще бъде свободна от морбили. "

Сет Бъркли, началник на световния алианс Гави разяснява, че скептицизмът е толкоз заразен, колкото и заболяването .

" В момента сме извънредно уязвими ", изяснява Хайди Ларсен, шеф на план за доверие във имунизацията в Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина.

Световната здравна организация, Европейски Съюз и Съединени американски щати са основали групи, които да проверяват аргументите за съмнение във имунизациите и да търсят способи за усмиряване на хората. Ларсен изясни, че " повода, заради която СЗО промени отношението си за това какъв брой значимо и съществено е всичко това, тъй като доста страни-членки просто желаеха помощ в обстановката. "

 Един човек умира на 1000 заболели от морбили
Един човек умира на 1000 заболели от морбили

Два пъти повече случаи в Европа на дребна шарка спрямо 2017-а

Популисти политици, от Съединени американски щати до Италия, Полша и Франция поддържат антиваксърите, поддържат скептиците и пазят правото на родителите да не ваксинират децата си в страни, където е наложително, преди да стартират учебно заведение.

" Те са извънредно безотговорни . Какво можем да забележим в това популистко придвижване - Безотговорност . Сега можем да забележим какво се случва с експлоадирането на морбили, когато през цялото време са употребяват подправени вести ", разяснява еврокомисарят. Последните данни непрекъснато демонстрират мощна корелация сред процентите на имунизиране и огнищата на морбили.

Популистите изясняват, че са срещу глобализацията и облагата на многонационалните корпорации, разяснява комисарят. Те дават съображение на " подправени вести " в обществените мрежи, потвърждавайки, че фармацевтичните компании популяризират вируси измежду популацията, с цел да продават ваксини и поддържат апелите прекъсване на наложителната имунизация, където биха могли да завоюват гласовете.

" Това е доста опасн о. Моето обръщение е доста просто - избрахте в Народното събрание доста политици против имунизациите. Готови ли сте да следвате техните решения въз основа на подправени вести или решения, учредени на доказателства? Има единствено две благоприятни условия - подправени вести или доказателства ", добавя Андиукаитис.

Лиза Менинг, която работи по приемането на имунизациите в СЗО разяснява, че някои популисти и антиваксъри се съмняват даже в научната експертиза .

" Видяхме по какъв начин имунизацията става все по-лесно политизиран въпрос , без значение дали става дума за избори, за опълчване на мандати, д ори да бъдат експлоатирани от религиозни или други лица или групи, които имат интерес да употребяват имунизацията за финансова или политическа облага или за построяването на личен авторитет или значителност. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР