Ръст в търсенето и по-високи цени при частните уроци. Това

...
Ръст в търсенето и по-високи цени при частните уроци. Това
Коментари Харесай

В очакване на матурите: цените на частните уроци отбелязват ръст

Ръст в търсенето и по-високи цени при частните уроци. Това регистрират просветителните школи на прага на матурите. Заради онлайн образованието от ден на ден родители и възпитаници търсят разновидности за спомагателни познания. Най-сериозно е търсенето на частни уроци измежду учениците от 7, 10 и 12 клас, на които в края на образователната година им предстоят матури и изпити за външно оценяване. Поне половината родители считат спомагателната подготовка за наложителна, с цел да бъде признато детето им в мечтаното учебно заведение, демонстрира изследване измежду 400 български родители, учители и възпитаници. През последните две години на пандемия частните уроци са поскъпнали с сред 20 и 50 %, демонстрират офертите в просветителните школи.

За Мартин Стоянов това е най-важната година в клас. Само след месец му следва матура, а от оценката от нея ще зависи къде и по какъв начин ще продължи образованието си след 12 клас. Уроците в учебно заведение обаче не се оказват задоволителни, с цел да се оправи с изпитите, счита зрелостникът. И по тази причина през последните месеци залага на спомагателна подготовка в частна школа.

" Заложените часове по образователна стратегия са по-малко от нужното. Материалът в учебно заведение не се учи по този начин обстойно и не се изяснява толкоз добре, а самостоятелното образование е нещо, което аз избирам ", твърди ученикът в 12 клас Мартин Стоянов пред " Нова ".

На прага на изпитите след 7-и и 12-и клас, ползата към частните уроци пораства, регистрират и в просветителните школи. Най-вече при кандидат-гимназистите. Някои от школите даже провеждат интензивни курсове безусловно месец преди матурите и външното оценяване.

" Там напрежението е по-високо и от страна на родители и от страна на ученици; при зрелостниците – те могат да стартират и една самоподготовка в къщи. Организираме пробни матури тук, а също и приготвяме и самите кандидат-гимназисти за пробните матури, които се провеждат в учебните заведения. Много от учениците усещат неустановеност в знанията си, които са получили при онлайн образованието ", съобщи Таня Тодорова – шеф на школа за частни уроци.

След повече от две години периодично повтаряне на уроци пред екрана и уроци в класната стая – за Мартин оправянето с материала за матурата става още по-трудно. И усеща пропуски в подготовката по български език.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР