Ръст в доверието и оптимизъм за бъдещето на криптопазара е

...
Ръст в доверието и оптимизъм за бъдещето на криптопазара е
Коментари Харесай

Binance: 88% от потребителите в България са оптимисти за криптопазара

Ръст в доверието и оптимизъм за бъдещето на криптопазара е водещата наклонност при криптоинвеститорите у нас към началото на годината.

Все повече консуматори получават цифрови активи като мярка за отбрана от инфлацията, сочат данни от изследване на Binance, най-голямата борса за цифрови активи в света, по отношение на настройките на българските консуматори.

В него са взели участие над 1900 респонденти, а задачата на компанията е да разбере по-добре претекстовете за потребление на цифрови активи.

Потребителите на Binance у нас показват оптимизъм за бъдещето на криптопазара, като 88% от интервюираните означават сигурност в посоката на развиване на пазара с цифрови активи.

Що се отнася до равнището на доверие в дълготрайната непоклатимост на криптовалутите, спрямо обичайните, 65% от потребителите усещат по-голяма сигурност при крипто и насочват вложенията си точно там.

Мнозинството от участниците показват убеденост в посоката на развиване на Биткойн, като 77% от тях сочат BTC Халвинга като катализатор за евентуално нарастване цената на актива.

Над 30% от тях означават себе си като HODLers и възнамеряват дълготрайна търговия с криптовалути, а за 24% от тях притежанието на подобен актив е ефикасна мярка за отбрана от инфлацията.

От Binance регистрират растеж и при потреблението на крипто за осъществяване на онлайн или физически покупки, като през днешния ден над 7% от потребителите се разплащат с цифрови активи.

" Изминалата годината беше сложна за крипто промишлеността. Пазарът редуваше въздходи и падения, само че от началото на тази година несъмнено виждаме доста повече оптимизъм. Българите от ден на ден схващат фундамента на цифровите активи и техните конкурентни преимущества и стартират да се октрехват и към активи оттатък Биткой. ", разяснява Веселин Георгиев, Country Manager на Binance за България.

Мнозинството от интервюираните е в криптопространството сред 1 и 5 години (63%), а 16% от тях търгуват с цифрови активи над 5 години.

Новите консуматори съставляват над 10%, което отразява забележителен приток на нови участници. Основната валута, в която влагат, е Биткойн (20%), само че са оптимистично настроени и към други крипто асети – 18% от потребителите имат други L1 алткойни, а 14.7% влагат главно в Етериум. L2 алткойните са интерес за близо 11% от интервюираните, а за 15.7% – други алткойни.

Интересът към криптовалути за мнозина е предизвикан от капацитета за висока възвръщаемост на вложенията (22.5%), а за 18% това е финансовата самостоятелност и децентрализацията. На трето място потребителите означават бързината и рентабилността на преводите, следвани от прозрачността и сигурността.

Други съществени заключения от извършеното изследване:
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР