Ръст в броя на първокурсниците отчитат в Техническия университет в

...
Ръст в броя на първокурсниците отчитат в Техническия университет в
Коментари Харесай

Ръст в броя на първокурсниците отчитат в Техническия университет в Пловдив

Ръст в броя на първокурсниците регистрират в Техническия университет в Пловдив в навечерието на новата академична година, която публично ще бъде открита на 25 септември (понеделник).

Над 400 бъдещи инженери от 31-ви випуск на филиала на Техническия университет – София в града под тепетата ще прекрачат прага на висшето образователно заведение. Те ще бъдат обучавани по 12 специалности, като при най-предпочитаната от тях – „ Компютърни системи и технологии “, конкуренцията по време на кандидат-студентската компания беше над петима претенденти за едно студентско място. „ За другите специалности конкуренцията беше по-ниска, само че като цяло имаме доста положително осъществяване на държавната поръчка за банкет през академичната 2017/2018 и повече записани студенти спрямо миналата “, разяснява професор Въльо Николов, шеф на Техническия университет – филиал Пловдив.

Сред новоприетите студенти има и чужденци, множеството от които са от Гърция. Доскоро желаната компетентност от чужденците бе„ Индустриално инженерство “, тъй като в нея лекциите и упражненията се водят единствено на британски език. Чуждестранните студенти от новия випуск, които са избрали други специалности, към този момент са изучили български език.

Това лято в ТУ-Пловдив изключително отчетлива бе наклонността към стимулирано кандидатстване в една, най-вече две или три сродни специалности. Няма го „ обичайното “ преди години изброяване на всички специалности, пък … където ме одобряват. Анализът на университетското управление демонстрира, че новите студенти са наясно с професионалната си ориентировка още от първи курс. Много постоянно те не престават в компетентност, която са учили преди този момент в професионални и математически гимназии.

„ Студентите ни са наясно с това какво желаят да работят и държат да се приготвят точно в тази тенденция. Продължава кандидатстването по магистърските стратегии на Техническия университет – София, филиал Пловдив. Анализът демонстрира, че пораства броят на претендентите, приключили в други университети и даже неинженерни специалности. Те смятат, че по този начин ще имат по-добри благоприятни условия за работа и реализация като експерти. Основната част от първокурсниците са от Пловдивския район, както и от прилежащите области в Южен централен район ”, добавя проф. Въльо Николов. Той добави, че за трета поредна година бъдещите инженери в ТУ-Пловдив ще наблюдават лекции онлайн на международни учени от Съединени американски щати. През новата образователна година български и американски студенти по едно и също време посредством видеоконферентна връзка ще вършат взаимни лабораторни извършения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР