Ръст на заразените с COVID-19. Това показват последните данни на

...
Ръст на заразените с COVID-19. Това показват последните данни на
Коментари Харесай

Защо джипитата отказват да ваксинират срещу ковид?

Ръст на инфектираните с COVID-19. Това демонстрират последните данни на единния информативен портал. Повишен интерес има към имунизациите - общо поставените дози за 24 часа са 230. Защо обаче персонални лекари в Пловдив масово  отхвърлят да ваксинират против ковид?

Петя Славова чака на опашка пред здравната ревизия, с цел да ѝ слагат ваксина против COVID-19. Личният ѝ доктор отказал да го направи.

„ Личният доктор към този момент споделя, че няма да има за COVID-19. Не знам. Другата седмица - за грипа, ще вървя при персоналния доктор. Нямат интерес несъмнено - не се заплаща несъмнено за COVID-19, допускам “, изяснява Петя от Пловдив пред БТВ.

Заедно с нея ред пазят още десетки възрастни хора, които идват и от близките села. „ Живея на 50 метра от персоналния си доктор, доста по-удобно щеше да е, само че не стана работата “, разяснява и Апостол Апостолов.

Общопрактикуващите медици получават по 10 лв. на сложена ваксина против COVID-19. „ За страдание ползата от тяхна страна въобще не е огромен “, разяснява тематиката и Милена Панайотова от РЗИ-Пловдив.

Количеството от флакон би трябвало да бъде сложено шестима в границите на един ден, а постоянно лекарите не съумяват да съберат толкоз искащи.

„ Самата организация става мъчно и постепенно - сътрудниците би трябвало да съберат петима или шестима души, които са сигурни, че ще се имунизират в границите на деня, а не по някое време да решат, че ще се имунизират “, разяснява Костадин Сотиров, който е ръководител на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

Джипитата  не могат да преотстъпват  останалите дози от флакон на сътрудник. Имунизацията против COVID-19 и против сезонния грип може да бъде едновременна, успокояват медици.

„ Характерно за сезонния грип е внезапното начало, при него нормално за часове от съвсем крепко положение, пациентът покачва телесната си температура - до 38-39 градуса. При COVID-19 е особено по-плавно начало, като болките в мускулите и ставите са първия признак “, изяснява доктор Михаил Михов. Едновременната имунизация не носи странични резултати, добавя още лекарят.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР