Ръст на заболеваемостта от COVID-19 от началото на седмицата показват

...
Ръст на заболеваемостта от COVID-19 от началото на седмицата показват
Коментари Харесай

COVID набира сила, вече има карантинирани паралелки

Ръст на заболеваемостта от COVID-19 от началото на седмицата демонстрират последните данни. Освен ковид обаче сега циркулират и сезоните вируси, изключително измежду децата. Коронавирусът обаче взима превес. В някои учебни заведения към този момент има карантинирани паралелки. 

Сезонните вируси, които циркулират сега са риновирусите, аденовирусите и парагрипните вируси. 

Общата заболяемост от грип и остри респираторни болести за страната по последна информация на здравното министерство, е съвсем 27 на 10 000 души. 

Синът на Мария Казначева неотдавна боледува с кашлица, хрема и висока температура. Четири дни след появяването на признаците се заразява и тя. Тестът за COVID-19 е негативен. 

“При него продължи в границите на 10-12 дни. Разчитах на някакъв построен имунитет, само че очевидно не ”, сподели тя по bTV. 

Повечето пациенти на доктор Ира Маркова с грипоподобни признаци сега са в предучилищната възраст. 

“Всеки от някъде пристигнал – кой от Гърция, кой от село донесъл по нещо. Проветряване, разходки, излизане на открито – всичко това би трябвало да се употребява като профилактика ”, поучава педиатърът доктор Ира Маркова. 

 
Сезонните вируси обаче още веднъж стартират да отстъпват пред ковид, регистрират вирусолозите.

“По отношение на COVID-19 не чакам огромен взрив, само че може да има известно повишение на заболеваемостта заради сезонността на този вирус и заради обстоятелството, че в огромна част от популацията отслабна имунитетът ”, съобщи проф. доктор Нели Корсун, завеждащ лаборатория " Грип и ОРЗ " в НЦЗПБ.  

В момента циркулира разновидността “Омикрон ” и неговите подварианти. 

В едно столично учебно заведение има към този момент карантинирана една паралелка и осем инфектирани учители с COVID-19. 

“Сега макар че не е наложително съвсем всички учители са с маски в клас. Хигиена, дисциплинираност, отдалеченост това ще вършим ”, сподели шефът на 51 СУ ``Елисавета Багряна " Асен Александров. 

От просветителното министерство припомнят, че шефовете дружно със здравната ревизия могат да подхващат ограничения според от заболеваемостта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР