Ръст на ухапвания от кърлежи. Това отчитат лекари и зрители,

...
Ръст на ухапвания от кърлежи. Това отчитат лекари и зрители,
Коментари Харесай

Опасно! Бум на ухапванията от кърлежи

Ръст на ухапвания от кърлежи. Това регистрират лекари и фенове, оплакали се от настъпление на паразити. Оказва се обаче, че ухапването не е незабавен случай и кърлежът може да бъде отстранен от персонален доктор или хирург.

Д-р Борислав Генчев е с дългогодишна процедура и е безапелационен, че ухапванията от сходни паразити се усилват. Въпреки, че парковете в градска среда са обработени срещу кърлежи и бълхи, майките с деца са изключително деликатни. Димитранка Трифонова прекарва огромна част от деня с детето си навън.

„ Досега, не ми се е налагало и не съм се сблъскала, само че бих отишла в Бърза помощ, без да се намесвам”, споделя майката.

От Спешна помощ успокояват обезпокоените родители.

„ Трябва да се насочват към персонални лекари и кабинети и по-късно да потърсят лекарска помощ за лаймска болест. Най-важното е да не го пипат, с цел да не се скъса”, разясни доктор Деян Георгиев, шеф на Спешна помощ.

Оказва се, че не всеки кърлеж може да болести човек с лаймска болест. Най-опасни са паразитите, които живеят в планините.

„ Всяка година имаме нарастване на ухапванията в този интервал. Първо би трябвало да се знае, че е добре да оглеждаме тялото си, в случай че сме били в тревни пространства. При лаймската болест има зачервяване там, където е ухапването”, изясни проф. Ива Христова, шеф на НЦЗПБ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР