Ръст на туристите (4.9%), на нощувките (0.7%) и на приходите

...
Ръст на туристите (4.9%), на нощувките (0.7%) и на приходите
Коментари Харесай

Приходите от туризъм са се увеличили с 4.2% за деветмесечието

Ръст на туристите (4.9%), на нощувките (0.7%) и на приходите (4.2%) в сектора за деветмесечието на годината, регистрира Министерството на туризма по данни на Националния статистически институт (НСИ).

Фалитът на туроператора " Томас Кук " през септември не е оказал съществено влияние върху бранша в България. Данните на Национален статистически институт регистрират растеж на приходите от туризма през деветия месец на годината с 1.9% и на пренощувалите в хотелите с над 10 кревати с 1.4 на 100 по отношение на септември 2018 година Намаление е регистрирано само в броя на нощувките с 2.3 на 100 на годишна база.

" Резултатите демонстрират, че българският туризъм се развива стабилно, макар компликациите и мощната интернационална конкуренция, пред които бяхме изправени през 2019 година ", разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова в известие на ведомството ѝ.

" Мобилизацията и съдействието сред страна, бизнес и локална власт илюстрираха образно, че дружно преодоляваме сполучливо провокациите ", добавя тя.

Ангелкова насочва признателност към работещите в туризма и моли за виновна и усърдна работа от всички през настъпващия зимен сезон и за сполучлива подготовка на лято 2020 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР