Ръст на пациентите с белодробни усложнения след грип са отчетени

...
Ръст на пациентите с белодробни усложнения след грип са отчетени
Коментари Харесай

Ръст на пациентите с белодробни усложнения след грип в болницата в Горна Оряховица

Ръст на пациентите с белодробни затруднения след грип са регистрирани в болничното заведение в Горна Оряховица, оповестиха от лечебното заведение.

През декември и началото на януари белодробният бранш във Второ вътрешно поделение е със напълнен потенциал от 90 %, а през последните две седмици броят на приетите в болница варира сред 40 и 45 индивида. Най-голям е броят на признатите пациенти с диагноза пневмония, в отделението се лекуват и хора с дихателна непълнота, хроничната обструктивна белодробна болест и бронхиална астма. Два са записаните случаи на ковид за интервала. Суха кашлица, хрема, зной, температура, болки в гърдите, изнемощялост и липса на тонус, са най-честите недоволства, с които постъпват в стационара болните. Голяма част от затрудненията са зародили след самолечение, показаха експертите.

Лекарите напомнят, че за предварителната защита от грип и сезонни вирусни инфекции, би трябвало постоянно измиване на ръцете, проветряване на пространствата, стерилизация на повърхностите. Болните в домашна среда е добре да са изолирани от околните или да носят маски. Препоръчително е при всеобщи мероприятия също да се носят маски.

Разнообразното меню със сезонни зеленчуци и плодове, приемът на витамин D3 и витамин С, разходките навън при хубаво време и спортът също са предварителна защита за подсилване на имунната система и противопоставяне на първите признаци от инфекцията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР