Ръст на футболисти от Висшата лига с COVID-19 провокира притеснения

...
Ръст на футболисти от Висшата лига с COVID-19 провокира притеснения
Коментари Харесай

Бум на COVID-19 във Висшата лига преди началото на сезона

Ръст на футболисти от Висшата лига с COVID-19 предизвика терзания за естествения старт на сезон 2020/21 в Англия. Положителен тест е дал халфът на " Манчестър Юн " Пол Погба, който незабавно бе изваден от френския народен тим за мачовете от шампионата Лига на нациите против Швеция и Хърватия. Погба незабавно е подложен под 14-дневна карантина. Абсолютно същото е ситуацията с още един френски национал от Висшата лига - Тангуи Ндомбеле ( " Тотнъм " ).

Най-сериозно обаче е ситуацията в " Челси ", където общо 8 футболисти са сложени под карантина. Според в. " Дъ Телеграф "  шестима от тях са дали позитивни тестови за ковид. От клуба удостоверяват за играчи с COVID-19, без да разкриват численост и имена. Изолирани от тима са Жоржиньо, Рос Баркли, Емерсон, Миши Бачуай, както и четирима, които са били дружно на отмора на гръцкия о-в Миконос - Мейсън Маунт, Тами Ейбрахам, Кристиан Пулишич и Фикайо Томори.

Първенството във Висшата лига стартира на 12 септември, като мачовете на  " Манчестър С " и " Манчестър Юн " от I кръг са отсрочени поради присъединяване им в плейофните етапи надлежно в Шампионската лига и Лига Европа. Двата отбора се включват в шампионата от 19 септември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР